Jdi na obsah Jdi na menu
 

Články pro rodiče-old

Příspěvky

Etika v ledním hokeji

26. 9. 2015

POKUD VŠICHNI RODIČE, TRENÉŘI A FUNKCIONÁŘI ZLEPŠÍ SVŮJ POHLED NA HOKEJ, TAK OPRAVDOVÝM VÍTĚZEM NAŠEHO SPORTU BUDOU NAŠE DĚTI.

 

Marha o výchově v hokeji: Vyrábíme roboty a ničíme jim dětství

22. 6. 2015

Výchova (nejen) obránců v Čechách – Michal Broš

8. 3. 2015

http://www.cshockey.cz/blog/vychova-obrancu-cechach-michal-bros/

Výchova (nejen) obránců v Čechách – Michal Broš

 

 

 

 

Zajímavé články

29. 1. 2015

Lener o mládeži: Mistrovství čtvrtých tříd je nesmysl, musíme učit trenéry

13. 1. 2015 18:25, autor: cep
Praha – Mnoho se napsalo a napovídalo o výsledcích juniorských hokejistů do dvaceti let na světovém šampionátu. Šéftrenér Českého svazu ledního hokeje Slavomír Lener však upozorňuje, že celý český mládežnický hokej je teprve v polovině vytýčené cesty, která má přivést reprezentace všech věkových kategorií zpět k vrcholu. A zároveň se obrací k trenérům těch nejmladších hokejistů. "Musíme je učit, aby nechali děti více si spontánně hrát," tvrdil v Tématu pro hosty Lener.

Slavomír Lener

Čtěte také:
 

Balanční deska - stabilita (příklady cvičení)

25. 6. 2014

Balanční deska působí velmi příznivě na hluboko uložené svaly, které nejsou při běžné denní činnosti nebo při posilování zapojeny do činnosti. Úkolem balančních desek je tyto svaly aktivovat a zapojit je do činnosti. Cvičení na balančních deskách je cvičení pro posílení těla, koordinace pohybu a zvýšení pružnosti a stabilizace těla. Každodenní krátké cvičení na balanční desce přispěje k Vaší lepší kondici, zlepšení motoriky a lepší koordinaci pohybu těla.

 

Sportovní ortopedické vložky

27. 1. 2014

Sportovní ortopedické vložky SIDAS

 

Volba hokejových bruslí

7. 5. 2013

Pro správné bruslení je velmi důležitá práce kotníků, chodidla a prstů nohy. Brusle mají být pevné, ale nemají fixovat nohu v určité poloze. Měly by poskytovat určitou volnost pohybu. Pro děti se doporučují brusle nižší. Tkaničky by se neměly uvazovat kolem kotníků, protože se tím omezuje pohyb kotníků. Brusle se neutahují tzv. na krev, ale s ohledem na možnost pohybu nohy. Do bruslí patří jedny středně silné ponožky nejlépe beze švů. Velikost má být taková, že když vsuneme dítěti nohu do rozvázané brusle tak, že se prsty vpředu dotýkají vnitřní strany špičky brusle (prsty nesmí být skrčené), neměla by být za patou větší mezera než 1 cm.

 

Hokejová helma

7. 5. 2013

Každá hokejová helma musí být vybavena platnou atestací, vnitřní výstelkou, závity na plexi popř. mřížku, možností dát se roztáhnout či stáhnout a řemínkem pro upnutí pod bradou. Nemá-li helma jednu z těchto základních věcí, tak ruce pryč!

 

TIP na správný výběr hokejové hole.

7. 5. 2013

Na správnou velikost hokejky panuje více názorů. Obecně by však mělo platit, že kratší hokejka se menším dětem lépe ovládá. Správná délka by tedy měla být taková, že když dítě stojí na bruslích a postaví hokejku před sebe, končí hokejka někde mezi bradou a nosem. Není vhodné - co je velmi často praktikováno - zkracovat dětem seniorské hokejky. Dětské hole mají užší žerď a dětské ručky ji tak mohou lépe uchopit a sevřít. Seříznutím seniorské hole se zvyšuje její tvrdost a hokejka tak ztrácí svou pružnost, která je důležitá při příjmu přihrávky a při střelbě.

 

Kasické ribano nebo funkční prádlo?

7. 5. 2013

Klasické bavlněné ribano

Textilní materiály zanechávají pot v samotné látce a tím pádem je po celou dobu sportovního výkonu ribano mokré a extrémně těžké. Spolu ze zvyšující se hmotností ribana se zvyšuje také únava sportovce spojená s těžkým nasáklým prádlem, klesá i zahřátí svalů.