Jdi na obsah Jdi na menu
 

Sportovní prohlídka

PROHLÍDKY HRÁČŮ LEDNÍHO HOKEJE

 

Z důvodu množících se případů srdečních příhod hráčů ledního hokeje u nás i ve světě, které končí zanecháním aktivní činnosti, invaliditou či úmrtím, rozhodl VV ČSLH na svém
pravidelném zasedání dne 27.11.2008 zavést povinné lékařské vyšetření kardiovaskulárního systému jako součást lékařské preventivní prohlídky u všech hráčů ledního hokeje v soutěžích řízených ČSLH.

 

Každý hráč, hrající soutěže (přípravka, žáci, dorost, junioři, muži) tedy musí mít potvrzení o lékařské prohlídce (posudek o zdravotní způsobilosti); potvrzení je platné 1 rok; za dodržování této povinnosti odpovídá příslušný hokejový klub a po hráčích vyžaduje uskutečnění této prohlídky, která je lékařem potvrzena na dokumentu „Posudek o zdravotní způsobilosti.
 

Tato tělovýchovná prohlídka pro žákovské kategorie, kategorie dorostu, juniorů a seniorů, hrající krajské soutěže se skládá:

- z všeobecného vyšetření praktickým lékařem
- a odborným vyšetřením s provedením EKG
(klidová EKG křivka – v případě patologických nálezů provést další nezbytná klinická a biochemická vyšetření - PEKG, ECHO atd.).

 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TATO POVINNOST SE VZTAHUJE PŘEDEVŠÍM NA HRÁČE ROČNÍKU 2015 A 2016.  UPOZORŇUJEME, ŽE TOTO VYŠETŘENÍ MUSÍ HRÁČ ODEVZDAT DO KONCE 08/2022, JINAK NEBUDE ZAŘAZEN DO ZÁPASOVÉHO TÝMU - viz. rozhodnutí VV ČSLH

FORMULÁŘ "POSUDEK O ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOSTI" JE K DISPOZICI U TRENÉRŮ, POPŘ. KE STAŽENÍ ZDE :

POSUDEK O ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOSTI

 

 

INFO K ZDRAVOTNÍ PROHLÍDCE

KONTAKTY NA SPORTOVNÍ LÉKAŘE V OSTRAVĚ:

FN OSTRAVA - CENTRUM ZÁTĚŽOVÉ A SPORTOVNÍ MEDICÍNY :                                            TEL.Č. 597 372 714    

MARIÁNSKÉ HORY : MUDr.PROKOP  TEL.Č. 596 635 471     

                                                                    

BĚLSKÝ LES :   MUDr. MARÁČEK  TEL.Č. 596 710 318

                                                             NEBO 605 799 462          

 

OBJEDNÁVEJTE SE INDIVIDUÁLNĚ A VČAS - PROHLÍDKU JE NUTNO  ODEVZDAT DO KONCE ZÁŘÍ 2019 .KDO JI NEBUDE MÍT, NEMŮŽE V NOVÉ SEZONĚ NASTOUPIT DO ZÁPASU.             

DLE  ČSLH MUSÍ BÝT KLIDOVÉ EKG STOČENO KAŽDOROČNĚ.

" POSUDEK O ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOSTI " , KTERÝ MUSÍ BÝT  POTVRZEN JEDNAK LÉKAŘEM Z KARDIOLOGIE, TAK LÉKAŘEM PRAKTICKÝM , JE KE STAŽENÍ NA   https://hcrttorax-pripravka.estranky.cz/clanky/sportovni-prohlidka.html    NEBO PŘÍMO K VYZVEDNUTÍ U TRENÉRŮ.